Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Wie met een ERP-systeem wil gaan werken, komt al gauw terecht in een woud van aanbieders die een verscheidenheid aan ERP-pakketten aanbieden. Vaak zijn bedrijven geneigd om het meest uitgebreide pakket te kiezen; dat zal immers wel alles bieden, menen zij. Het laatste is waar, maar de hamvraag is: wat heb je echt nodig? Niet iedereen heeft baat bij een allesomvattend pakket. Het is dus zaak om goed na te denken over jouw behoeften en de hiermee corresponderende functionaliteiten. Zo kun je een hoop kosten besparen!

In deze blogpost bespreken we kort de gradaties van ERP. Zo krijg je een beeld van de verschillende mogelijkheden en kun je een weloverwogen beslissing nemen – welke aanbieder je ook kiest!

De basis

Natuurlijk wil je de basiselementen van jouw administratie in een ERP-systeem kunnen regelen en verwerken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je kunt telebankieren en werken met automatische incasso. Daarnaast is het handig om relaties te kunnen vastleggen en een financiële rapportagemogelijkheid te hebben. Houd je meerdere administraties bij, kies dan voor een pakket dat daarin voorziet. Dit is een essentieel punt; let je hier niet op, dan moet je betalen voor elke extra administratie die je wilt voeren!

Voldoet een pakket dat in deze basiswensen voorziet aan jouw behoeftes? Kies dan voor een ERP-systeem waarin je de bovenstaande gegevens kunt bijhouden. Let in een dergelijk geval wel op koppelmogelijkheden. Waarschijnlijk werk je nog met andere – branche-gerelateerde – software; het is uitermate praktisch als jouw ERP-systeem hiermee koppelingen kan leggen om onderling gegevens uit te wisselen. Hierdoor werk je gemakkelijker én efficiënter.

Mogelijkheden

Wellicht wil je een ERP-systeem dat wat meer biedt dan de absolute basis. Het kan bijvoorbeeld zeer prettig zijn om met een CRM-systeem te werken. Hierin kun je onder meer alle documentatie met betrekking tot debiteuren en crediteuren vastleggen. Ook kan je contactmomenten met jouw klanten registreren en aan een taak koppelen. Wil je ook aan taakbeheer doen in jouw ERP-systeem, dan biedt een CRM-systeem dus uitkomst.

Werk je met meerdere gebruikers of wil je jouw klanten toegang geven tot een gedeelte van het ERP-systeem? Kies dan voor een ERP-systeem met een rechtenmodule. Hiermee kunt je andere gebruikers niet alleen toegang verlenen, maar ook bepalen wat zij wel en niet mogen doen binnen het ERP-systeem.

Facturen versturen vanuit jouw ERP-systeem is een andere mogelijkheid die veel bedrijven benutten. Hoe dit werkt? Vanuit het systeem mail je een pdf-factuur naar jouw klant. De factuur hoef je niet meer te verwerken; deze staat direct in jouw administratie. Daarnaast hoef je de gegevens van jouw klant slechts één keer in te voeren. Het ERP-systeem slaat deze op voor de volgende keer!

Uitgebreide opties

Wil je artikel-, voorraad- en magazijnbeheer verwerken in jouw administratie? Kies dan voor een uitgebreid ERP-pakket. Let er tevens op dat je de mogelijkheid hebt om verkoop- en inkoopmanagement te regelen in jouw ERP-systeem. Je wil immers ook inkooporders verwerken, offertes maken en barcodes afdrukken.

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan er ook voor kiezen om te werken met automatische bestellingen. Het ERP-systeem zorgt er dan automatisch voor dat er voldoende voorraad aanwezig is. Of je kiest voor directe inkoop. Hierbij plaatst de klant een bestelling, die je invoert als een order met directe inkoop; de goederen worden pas ingekocht als er een verkooporder is ingevoerd. De bestelling wordt als backorder in je administratie geplaatst. Op het moment dat de goederen binnenkomen, wordt de bestelling uit de backorder gehaald en aan de klant geleverd.

Wil je een pakket met alle denkbare opties? Regel dan ook je projectenadministratie in jouw ERP-systeem. Heb je meerdere magazijnen en locaties, dan zijn er pakketten beschikbaar die ervoor zorgen dat je alles binnen één systeem kunt regelen. Je kunt ERP dus zo afgebakend of uitgebreid maken als je zelf wilt!

Op zoek naar een ERP-pakket dat aan jouw specifieke wensen voldoet? King Business Software biedt acht verschillende ERP-pakketten aan. Er is dus voor elk wat wils. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Ik wil meer weten over ERP

Bel ons op 010 – 264 63 20 of vul onderstaande formulier in. Dan ontvangt u snel meer informatie over ERP.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Wie met een ERP-systeem wil gaan werken, komt al gauw terecht in een woud van aanbieders die een verscheidenheid aan ERP-pakketten aanbieden. Wat heb je echt nodig? In deze blogpost bespreken we kort de gradaties van ERP. Van de basis tot uitgebreide opties. Zo krijg je een beeld van de verschillende mogelijkheden en kun je een weloverwogen beslissing nemen.