Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Organisaties die onbelemmerd willen groeien, dienen een goed systeem voor hun voorraadadministratie te hebben. Magazijnautomatisering is een grote stap in de goede richting. In de praktijk betekent dit dat je het proces in het magazijn begeleidt door barcodes te scannen met een handcomputer. De scanner vertelt jou wat je moet doen. Zo weet je dat je op de juiste plek bent en het juiste product pakt. Wat dit jou oplevert? We zetten de voordelen voor je op een rij!

1. Nooit meer dubbel werk

Maak je vaak aantekeningen in het magazijn om deze vervolgens in te voeren in het systeem? Met een scanner is dit verleden tijd. Je scant de producten één keer, waarna je de overige werkzaamheden kunt oppakken. Met andere woorden: je hoeft geen dubbel werk meer te verrichten.

2. Altijd up-to-date

Wanneer al de handelingen worden geregistreerd op het moment dat je bij de stelling staat, zijn alle collega’s met toegang tot het systeem direct op de hoogte van de stand van zaken. Zodoende is de interne bedrijfsinformatie zeer actueel.

3. Niet op één paard wedden

Werk je nog niet met magazijnautomatisering, dan ben je vaak afhankelijk van een of enkele experts die de benodigde kennis bezitten. Als deze plotseling afwezig zijn, kunnen de systemen niet meer op volle toeren draaien. Door met een scanner te werken haal je als het ware de kennis uit het hoofd en stop je deze in een systeem. Dat verkleint de afhankelijkheid en vergroot de efficiëntie.

4. Minder fouten

Over één ding zijn ondernemers het eens: fouten kosten geld. Heb je per ongeluk een verkeerd product verzonden, dan laat je het waarschijnlijk retour sturen op jouw kosten. Soms heeft de koper de verpakking reeds verwijderd. In dat geval is het product niet meer als nieuw verkoopbaar en heb je niet alleen te maken met retourkosten, maar ook met een waardeverlies.

Hoe goed de medewerkers ook worden geïnstrueerd, een fout is snel gemaakt – zeker wanneer het druk is. Staan er bijvoorbeeld producten naast elkaar die alleen verschillen in kleur? Dan kan een magazijnmedewerker zich snel vergissen. Met een scanner worden dergelijke gevallen beperkt tot een minimum, waardoor je minder te maken krijgt met onnodige kostenposten.

5. Kleine leercurve

Nieuwe magazijnmedewerkers instrueren: het is een taak die al gauw twee tot drie weken in beslag neemt. Wanneer je met wisselende krachten werkt, ben je hier ontzettend veel tijd aan kwijt. Werk je met een scanner, dan kan je de inwerkperiode verkorten tot één uur. Dat scheelt je natuurlijk vele intensieve uitleguren. Deze kan je goed gebruiken om te werken aan de groei van jouw organisatie!

Ja maar… heb je magazijnautomatisering nu echt nodig?

Het antwoord op deze vraag is even kort als krachtig: wel als je efficiënter en sneller wilt werken. Denk je dat je nu weet waar alles ligt en ben je bang om het overzicht kwijt te raken wanneer je het magazijn gaat reorganiseren? Ga dan eens na of je ieder product wérkelijk kunt lokaliseren. Waarschijnlijk weet je ongeveer waar alle items worden bewaard. Maar wanneer je aan het einde van de juiste gang staat, is het toch nog even zoeken. Wil je jouw bedrijfsprocessen optimaliseren, dan is het raadzaam om een systeem aan te brengen in je magazijn. Met een scanner hoef je productlocaties niet langer zelf te onthouden; je weet wat je moet doen om je producten te vinden.

Meer weten over magazijnautomatisering? King Business Software kan je er alles over vertellen. Neem gerust contact met ons op!

Magazijnautomatisering

Organisaties die onbelemmerd willen groeien, dienen een systeem te hebben. Magazijnautomatisering is een grote stap in de goede richting. In de praktijk betekent dit dat je het proces in het magazijn begeleidt door barcodes te scannen met een handcomputer. De scanner vertelt jou wat je moet doen.

Wat dit jou oplevert? We zetten de voordelen voor je op een rij!