Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

2020 is van start, tijd voor de voorlopige jaarafsluiting van 2019! Door het boekjaar 2019 voorlopig af te sluiten, wordt er een tijdelijke beginbalans gemaakt voor 2020 én kun je voor het boekjaar 2019 nog steeds wijzigingen en correcties doorvoeren.

Dit is handig als je nog niet alles hebt verwerkt, maar toch aan het nieuwe boekjaar wilt beginnen. Of als er in 2019 nog correcties doorgevoerd gaan worden.

4 stappen om het boekjaar voorlopig af te sluiten

  1. Maak een back-up van de administratie
  2. Meld je aan in het boekjaar wat je af wilt sluiten
  3. Sluit het boekjaar voorlopig af
  4. Controleer de beginbalans van 2020 met de voorlopige eindbalans van 2019

Tip: Vergeet niet om na het afsluiten van het boekjaar de startnummers van je documenten te controleren en aan te passen.

Wijzigingen in het voorlopig afgesloten boekjaar
Wijzigingen en correcties kun je nog gewoon invoeren in het voorlopig afgesloten boekjaar. Om de wijzigingen aan te laten sluiten moet je het boekjaar weer opnieuw ‘voorlopig afsluiten’. Herhaal daarvoor de eerder genoemde stappen.

Zodra het boekjaar gecontroleerd en akkoord is, kun je het oude boekjaar definitief afsluiten en wordt de beginbalans hierop aangepast.

Bekijk hier alle stappen voor de jaarafsluiting in King

Vragen over het afsluiten van het boekjaar? Neem dan contact op met support via 010 – 264 63 40 of support@king.eu.