Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Rotterdam Topsport stelde 5 vragen aan Gerdien Blokhuis, directeur van King Business Software. Sinds 1 november is Gerdien Blokhuis directeur van King Business Software. Daarvóór was ze commercieel manager bij de Supporter van Rotterdam Topsport. Ze volgde Hans Eschauzier op. Hij richtte het bedrijf 39 jaar geleden op, heeft King Business Software onlangs verkocht en is met pensioen. Het bedrijf vormt nu een groep met twee gelijkgestemde softwarebedrijven.

1) Waar zijn jullie op dit moment druk mee?

De fusie is nog vers. We zijn aan het kijken hoe we als bedrijven elkaar kunnen versterken. Eind van het jaar is altijd een drukke periode voor ons: dan gaan bedrijven nadenken over hoe ze hun bedrijfsprocessen het volgend jaar willen automatiseren. Dat is hartstikke leuk. Ondertussen zijn we ook nog bezig met de ontwikkeling van de WMS-apps: warehouse management system. We doen namelijk meer dan alleen boekhoudsoftware. We automatiseren eigenlijk alle bedrijfsprocessen die er zijn: van de journaalpost tot en met het volledige magazijn. En dat voor de bakker op de hoek tot een handelsbedrijf waar 175 mensen tegelijk met King werken, plus nog 80 in het magazijn.

2) Wat is het geheim achter het succes van King Software?

Mensenwerk. Wij houden van een persoonlijke aanpak en eerlijkheid. Als iets niet kan, zeggen we dat ook gewoon. Het mooiste vind ik als klanten zeggen: ‘Jullie kennen ons, jullie weten waar het over gaat en denken met ons mee.’ Soms maken we aanvullend klantspecifieke software, als hun werkwijze daar beter of efficiënter van wordt.

3) Hoe bevalt het partnerschap met Rotterdam Topsport? Hoe versterken jullie elkaar?

Superleuk. We passen als bedrijf heel goed bij Rotterdam Topsport, vind ik. Bij hen draait het ook om mensenwerk. Dat merk je aan de aandacht die ze schenken aan partners. Ik heb veel contact met Diana en dat verloopt hartstikke leuk: de gesprekken zijn goed, we weten elkaar te vinden en zijn oprecht in elkaar geïnteresseerd.

4) Wat is je favoriete evenement waarbij Rotterdam Topsport betrokken is?

Voor mij zijn dat alle volleybal-evenementen. Ik heb zelf heel lang gevolleybald en mijn twee zonen doen dat ook. Maar er zijn veel meer interessante sporten en evenementen. Dat vinden ook mijn collega’s: de één vindt voetbal leuk, de ander tennis… Dat is het leuke van het partnerschap met Rotterdam Topsport: alles komt voorbij.

5) Hoe belangrijk is sport eigenlijk voor jezelf en voor het bedrijf?

Volleyballen lukt niet meer, maar ik sport twee keer week. Met een personal trainer. Ieder mens zou eigenlijk moeten sporten. Van mij zouden ze het bijna mogen verplichten. Veel van de collega’s sporten, maar binnen het bedrijf organiseren we dat niet. In het verleden werd er wel gezamenlijk gesport, maar nu zijn de interesses te verschillend – en lang niet iedereen heeft er tijd voor. We stimuleren mensen wel om te gaan wandelen in de lunchpauze.

Op de foto vlnr: Diana Schultz (Rotterdam Topsport), Gerdien Blokhuis (King Software), Hans den Oudendammer (Rotterdam Topsport).

Bezoek de website van Rotterdam Topsport