Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.
Per 1 juli 2021 veranderen de regels met betrekking tot de afstandsverkopen binnen Europa.
Je hebt hier mee te maken wanneer je aan particulieren in andere EU-landen goederen en/of diensten verkoopt of verleend en het totaal aan verkopen meer is dan 10.000 euro
Je moet dan vanaf 1 juli het btw-tarief toepassen dat in de landen van die klanten geldt.

Kijk hier voor meer informatie, en een video-instructie

Taak btw afstandsverkopen

“Ik verkoop mijn producten aan particulieren in verschillende Europese landen. In sommige landen overschrijd ik het drempelbedrag, waardoor ik in het betreffende land btw-aangifte moet doen.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat in mijn verkooporders automatisch de juiste btw-code voor het betreffende land wordt geselecteerd?”

Als je levert aan bedrijven in het buitenland is deze vraag eenvoudig: als het btw-percentage bij de debiteur 0% is, wordt automatisch die btw-code in de orderregel geselecteerd.
Bij verkoop aan particulieren of rechtspersonen zonder btw-identificatienummer ligt dit complexer: de btw-code is afhankelijk van land waaraan wordt geleverd en of het artikel in het betreffende land onder hoge of lage btw-valt. Sommige landen hebben zelfs 3 of 4 btw-percentages.

  • Wij hebben hier een mooie oplossing voor in de vorm van de taak: btw afstandsverkopen.
  • Deze taak is leverbaar voor versies: KING Handel, KING ERP.
  • Voor deze taak is geen KTC licentie vereist.

Wil je meer weten? Vul onderstaand contactformulier in of neem contact op met onze verkoopafdeling via verkoop@kingsoftware.nl of via 088 – 0335320.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.