Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

In de hedendaagse verdringingsmarkt is de concurrentie voor accountants hoog. Als je al potentiële klanten vindt, stellen zij vaker dan eens de vraag: “Waarom moet ik bij jou zijn?” Natuurlijk is het mogelijk om deze vraag keer op keer uitvoerig te beantwoorden, maar je kunt ook je LinkedInprofiel voor je laten spreken. Met een goed ingevuld profiel positioneer je jezelf niet alleen; je kunt er tevens nieuwe klanten mee werven. Maar hoe creëer je nu een effectief profiel? In dit artikel vind je vijf praktische tips!

1. Maak je profiel compleet
Vul alle velden in en leg in je samenvatting duidelijk uit wie jouw doelgroep is. Richt jij je bijvoorbeeld op zzp’ers of ondernemers uit een specifieke sector, neem dit dan op in je profiel. Hiermee verhoog je je vindbaarheid en geef je een helder signaal af aan je doelgroep.

2. Voorzie joe headline en profiel van de juiste trefwoorden
Op welke trefwoorden zou je ideale klant zoeken? Gebruik deze termen in je profiel. Ga verder dan algemene omschrijvingen als ‘accountant’ of ‘administratiekantoor’; schrijf bijvoorbeeld ‘financieel specialist’ of ‘payrollexpert’ op. Wees daarnaast persoonlijk. Potentiële klanten zijn namelijk op zoek naar persoonlijk contact en willen een positief gevoel krijgen bij het zien van je profiel.

3. Geef prospects een reden om met je te linken
Wees niet bang om in je profiel aan te geven waarin je uitblinkt en waarmee jij organisaties helpt. Schrijf bijvoorbeeld op: “Ik help ondernemers groeien”. Of: “Ik help u bij het in kaart brengen van seizoensinvloeden en de benodigde financieringsaanvragen.” Daarnaast kan het zeer effectief zijn om het woord ‘ontzorgen’ te gebruiken. Iedere potentiële klant wil graag dat je hem of haar het werk uit handen neemt!

4. Breid je netwerk uit
Voeg allereerst je bestaande klanten en partners toe. Durf tevens te vragen of jouw connecties iemand kennen die op zoek is naar een goede accountant. Op basis van een referentie kun je eenvoudiger linken met potentiële klanten. Bouw je netwerk ook uit door zelf actief op zoek te gaan naar nieuwe klanten. Houd hierbij in gedachten dat het zeer belangrijk is om goed vooronderzoek te doen. Bestudeer het profiel van een potentiële klant en schrijf altijd een persoonlijk bericht wanneer je hem of haar een connectieverzoek stuurt. Benadert je een tweede- of derdegraads connectie, dan kun je aangeven dat je elkaar indirect kent en vragen of je wellicht iets voor elkaar kunt betekenen.

5. Word lid van groepen en neem actief deel
Op LinkedIn vind je veel groepen waarvan je potentiële klanten of vakgenoten lid zijn. Sluit je bij dergelijke groepen aan om je netwerk te verbreden en meng je in gesprekken om jouw expertise te tonen. Probeer de ontwikkelingen in de markt op de voet volgen, zodat je nuttige en actuele informatie kunt bespreken. Begin bijvoorbeeld een discussie over de nieuwe regelgeving op fiscaal gebied of deel je mening over een recentelijke automatiseringsontwikkeling. Zo doe je binnen een mum van tijd nieuwe, waardevolle contacten op!

LinkedIn2

In de hedendaagse verdringingsmarkt is de concurrentie voor accountants hoog. In dit artikel vind je vijf praktische tips hoe je een effectief LinkedInprofiel creëert!