Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Elk jaar krijg je er weer mee te maken: de jaarafsluiting. Hoe sluit je het oude boekjaar af, hoe open je een nieuw boekjaar en wat als er nog wijzigingen zijn in het oude boekjaar? In de onderstaande video’s laten we zien hoe je de jaarafsluiting doet in King, vanaf versie 5.56a. Of download de handleiding (pdf). Deze werkwijze geldt voor King 5.56 en later. Indien nog gewerkt wordt met een oudere versie van King, zie dan: de betreffende handleiding en instructievideo’s.

Video’s

Video 1: Het boekjaar voorlopig afsluiten

Bij een voorlopige jaarafsluiting neem je zowel de definitieve als de voorlopige boekingsgangen mee naar de voorlopige beginbalans van het nieuwe boekjaar. Je kunt dan zowel in het oude als in het nieuwe boekjaar werken. Het voorlopig afsluiten van een boekjaar kan meerdere malen worden uitgevoerd.
Bij iedere voorlopige afsluiting zal de voorlopige beginbalans worden vervangen door een nieuwe voorlopige beginbalans.

Video 2: Het boekjaar definitief afsluiten

Zijn alle boekingsgangen in het oude boekjaar definitief, dan kan het boekjaar definitief worden afgesloten.

Video 3: Correctieboekingen aan laten sluiten in het nieuwe boekjaar

Worden er na de definitieve jaarafsluiting nog wijzigingen in het oude boekjaar gemaakt (bijv. correctieboekingen), dan kunnen deze boekingen aan worden gesloten in het nieuwe boekjaar.

 

Documentatie

Afsluiten boekjaar / Openen nieuw boekjaar met King (pdf)