Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

De belastingdienst zal in het najaar van 2019 de eenmanszaken in Nederland een nieuw Btw-identificatienummer verstrekken waarin het Burgerservicenummer (BSN) niet meer is opgenomen. Dit vanwege de privacywetgeving.

King release 5.61a2 is er klaar voor!
Met King 5.61a2 ben je klaar voor deze wijzigingen omtrent de Btw-identificatienummers. Aanpassingen zijn hierin doorgevoerd om in 2020 de juiste btw-nummers te kunnen gebruiken op de juiste plek.

  • Zo kun je bij de bedrijfsgegevens van je administratie in King zowel het Btw-identificatienummer als het omzetbelastingnummer vastleggen.
  • Bij de conversie naar 5.61a2 worden allebei deze velden gevuld met het huidige btw-nummer. Voor 2019 moeten deze ook nog zo gebruikt worden.
    Vanaf 1 januari kun je in King bij het veld: ‘BTW-nummer (BTW-ID)’ het nieuwe nummer ingeven.
  • De aangiften BTW en ICP  zijn aangepast zodat deze voortaan gebruik maken van het OB-nummer (je oude Btw-nummer, t/m 2019). Daarnaast is hier een controle ingebouwd zodat je niet per ongeluk het nieuwe Btw-identificatienummer gebruikt.
  • Bij de debiteuren en crediteuren in King wordt alleen het Btw-identificatienummer  behouden. Deze kun je vanaf 1 januari 2020 vervangen met de nieuwe Btw-id’s, waar nodig.

Voorbereiding

Heb je een eenmanszaak, dan krijg je van de belastingdienst een nieuw Btw-identificatienummer.
In dat geval is het belangrijk om te bekijken waar dit Btw-nummer gebruikt wordt in King.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je factuur lay-outs in King, je voorbedrukte briefpapier, je website, visitekaartjes etc.

Klik op de button voor meer details:

De belastingdienst zal in het najaar van 2019 de eenmanszaken in Nederland een nieuw Btw-identificatienummer verstrekken waarin het Burgerservicenummer (BSN) niet meer is opgenomen.

– Dit nieuwe Btw-identificatienummer (Btw-id) gebruik je, vanaf 1 januari 2020, voor communicatie met je zakenrelaties (in binnen- en buitenland) op je facturen, briefpapier, website, etc.

– Je huidige Btw-nummer (inclusief BSN) noemen we voortaan het omzetbelastingnummer (OB-nummer). Dit OB-nummer gebruik je voortaan alleen nog bij communicatie met de belastingdienst voor je aangifte BTW/ICP.