Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Afgelopen maand werkten Pijl solutions en King Software 20 jaar samen. Een bijzonder gegeven, gezien het snel veranderende karakter van de ICT.

Om 20 jaar bij elkaar aangesloten te blijven in deze wereld, moeten de bedrijven écht bij elkaar passen. In het kader van het 20-jarig jubileum hebben we Gerdien Blokhuis en Arno Duijvestijn, directeuren van respectievelijk King Software en Pijl solutions, geïnterviewd over hun ervaringen en de kracht van samenwerken.

King biedt betrouwbare en slimme business software om bedrijven optimaal te ondersteunen. Van boekhouden en factureren tot een totale ERP-oplossing met webshop en magazijnautomatisering. Pijl solutions is een ICT-dienstverlener die op pro actieve wijze haar klanten helpt om te groeien door inzet van slimme ICT. Van internet en telefonie tot systeembeheer én (cloud)software.

Perfecte aansluiting van diensten
“We bieden software om bedrijfsprocessen te automatiseren. Pijl solutions is onze wederverkoper met een belangrijke regionale functie. Zij geven ons inzichten in de processen die bij klanten spelen, wij bieden de software die deze processen verbeteren”, vertelt Gerdien Blokhuis, directeur van King. Arno Duijvestijn ligt verder toe: “We zijn wederverkoper van King, maar het gaat inderdaad vooral om de serviceverlening. Wij zijn de vertaalslag tussen King en onze klanten … Als een klant een vraag heeft over de software, helpen wij hierbij. We dragen eigenlijk alleen een vraag over aan King als er geen standaard oplossing is.”

Een logische stap dus voor beide bedrijven om 20 jaar geleden een samenwerking aan te gaan. De producten van King sluiten perfect aan op de dienstverlening van Pijl solutions. Maar dat de samenwerking 20 jaar zou duren, met het einde nog lang niet in zicht, dat had niemand vooraf kunnen zeggen.

Steeds meer verbonden
Beide directeuren weten niet exact hoe de samenwerking is begonnen, maar wel dat deze over de jaren heen alleen maar sterker is geworden. “Vanaf 2006 ben ik zelf aan de slag gegaan met King. Ik werd toen directeur van Pijl solutions en besloot om ook echt de samenwerking aan te houden en hier meer mee te doen”, vertelt Arno tijdens het interview. Ook vanuit King is het initiatief genomen om dichter tot elkaar te komen; “King heeft in die tijd hard aan de weg getimmerd. We hadden voorheen meer dan 300 dealers. De laatste jaren hebben we dit teruggebracht tot 16 … We hebben nu alleen dealers met écht verstand van zaken en Pijl solutions is er hier één van”, ligt Gerdien toe.

Korte lijnen kracht van samenwerking
De kracht van de samenwerking zit in de bedrijfsculturen van beide ondernemingen, die sterk gelijk zijn. Bij de vraag waarom King en Pijl zo goed bij elkaar passen, zijn de directeuren het zeker met elkaar eens. “Bij King is een van onze pijlers ‘persoonlijk’. De korte lijnen bij Pijl solutions helpen hierbij”, aldus Gerdien. “We zijn gewoon bekend. Ze weten bij King wat er bij ons speelt. Persoonlijk contact en korte lijnen zijn hier echt belangrijk in. Dezelfde laagdrempeligheid hebben wij ook in communicatie met ónze klanten. Ook als er issues zijn, kunnen we altijd bij Gerdien terecht”, geeft Arno als aanvulling.

De partijen bieden elkaar niet alleen financieel voordeel, maar de samenwerking zorgt volgens Arno ook voor veel inzichten en kennis: “King biedt ons een goede ingang bij klanten. Met de ERP-oplossing krijgen we inzicht in het totaalplaatje van het bedrijf, omdat alle processen hiermee worden ingericht. We krijgen zo meer inzicht in de bedrijfsvoering, waardoor we de klant beter kunnen laten groeien door ICT.”

“Op naar de 40!”
Als het aan King en Pijl solutions ligt, blijft de samenwerking nog jaren in stand. “King is de enige ERP-oplossing die we bieden en dit willen we zo houden,” besluit Arno het interview, “we hopen dat de samenwerking blijft, zoals die is!” Gerdien is het volledig met hem eens:  “We willen nog wel 20 jaar met Pijl door. Op naar de 40!”

Bekijk ook de website van Pijl solutions

Ook werken met King en Pijl solutions?
Wil je ook je bedrijf laten groeien door inzet van ICT? Neem dan contact met ons op.