Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Als ondernemer zoek je altijd manieren om de efficiëntie te verbeteren en tijd te besparen. Een sterkere structuur in je organisatie leidt tot een hogere efficiëntie en dankzij tijdsbesparingen creëer je ruimte om te kunnen groeien.

Beperk de fouten in je magazijn
Tijd besparen kan door het beperken van fouten. Veel bedrijven kampen met het probleem dat processen in hun magazijn omslachtiger zijn dan ze zouden willen. Fouten worden sneller gemaakt aangezien magazijnwerk nog mensenwerk is. Foutieve leveringen leiden op hun beurt weer tot retourzendingen, waarvoor jouw bedrijf de rekening betaalt. Bovendien moet dit handmatig gecorrigeerd worden en dat kost juist extra tijd. Deze fouten zorgen voor een niet sluitende voorraadadministratie. Iets waar je als ondernemer niet tegen aan wilt lopen. Hoe kun je ervoor zorgen dat fouten in het magazijn worden voorkomen en daarmee tijd wordt bespaard?

De oplossing: magazijnautomatisering
Magazijnautomatisering leidt tot een sluitende administratie en vormt de oplossing voor de hierboven beschreven problemen. King WMS is een voorbeeld van een slim systeem voor magazijnbeheer. Met King WMS heb je magazijnautomatisering, orderpicking, orderinvoer en inventarisatie ineen. Je magazijnbeheer is altijd op orde en up-to-date door het scannen van de voorraad. We zoomen verder in op orderpicken, waarbij we drie manieren toelichten.

”Dankzij batch picking kun je 20 orders tegelijk pakken, tijd besparen in het magazijn en artikelen met zo min mogelijk handelingen verzendklaar maken.”

Batch picking in het magazijn
Batch picking zorgt voor tijdsbesparing in je magazijn. Orders van meerdere klanten worden gebundeld en in een keer gepickt. Zo voorkom je dat snellopende artikelen voor meerdere klanten tegelijk gepickt kunnen worden. Naderhand splits je de orders uit om verzendklaar te maken. In deze video zie je hoe King-klant First Light dit aanpakt.

2 manieren van batch picken die we graag verder toelichten zijn ‘Sort while pick’ en ‘Pick and pack’. ‘Sort while pick’ is een manier van batch picken waarbij de orders tijdens het picken direct worden gesorteerd in bakken op je orderpick kar. Naderhand sorteren is hierdoor niet meer nodig.

Bij de andere manier, ‘pick and pack’, worden orders direct uitgesorteerd in de verzenddoos. Naderhand hoef je de doos alleen nog af te vullen en dicht te maken.

Dankzij batch picking kun je 20 orders tegelijk pakken, tijd besparen in het magazijn en artikelen met zo min mogelijk handelingen verzendklaar maken.

Aan de slag met batch picken
Batch picking brengt je veel voordelen. Denk aan een beter bedrijfsproces, meer tijd, minder kosten, en een onmiddellijke verwerking van magazijnhandelingen. Alles om als ondernemer zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Met King WMS kunnen zowel kleine als grote bedrijven een enorme efficiëntieslag maken. Bekijk ons webinar om meer te weten te komen over batch picking.