Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Na traditionele papieren facturen, elektronische facturatie en scan- en boekoplossingen kennen we nu de overtreffende trap daarvan: UBL. De afkorting UBL staat voor Universal Business Language, een standaard voor het uitwisselen van informatie ten behoeve van de elektronische bedrijfsvoering. UBL wisselt gegevens tussen verschillende applicaties uit. In feite is deze ‘taal’ een communicatieplatform: gegevens uit het pakket van de zender worden vertaald naar het pakket van de ontvanger. Gebruik je UBL, dan komt er aan het boekingswerk van een factuur geen mensenhand meer te pas. Je hoeft eigenlijk alleen nog een controle uit te voeren. Handig? Jazeker! Wij zetten de vijf voornaamste voordelen van UBL voor je op een rij.

1. Kostenbesparing
Uitgaande UBL-facturatie levert je geld op: je verstuurt facturen gratis en bespaart op inkt, papier en postzegels. Voor inkomende facturen wordt er bij King Software 40 cent per factuur gerekend. In vergelijking met handmatig invoeren is dat een enorme besparing. De factuur wordt namelijk direct in je administratie geboekt.

Stel dat je nu per jaar 100 facturen ontvangt en 100 facturen verstuurt. Gebruik maken van UBL levert je dan een kostenbesparing op van zo’n €1.200,-

2. Tijdbesparing
Stel: je bent een snelle tikker. Als een volleerd datatypist(e) voer je elke dag 100 facturen in. Trots? Terecht. Maar UBL is je nog altijd sneller af. Hiermee hoef je namelijk helemaal niets meer in te voeren. Het inboeken geschiedt geheel elektronisch en levert zodoende een enorme tijdbesparing op.

3. Minder kans op fouten
Een 21 wordt weleens tot een 211 omgedoopt en soms wordt de ene crediteur verward met de andere. Fouten maken is nu eenmaal menselijk.

Verruil je het handmatig invoeren van facturen voor UBL-facturatie, dan is de kans op fouten nagenoeg nul. Alles staat of valt eigenlijk bij een goede start: als UBL goed wordt ingericht, heb je weinig te vrezen. Het verkeerd lezen van gegevens behoort officieel tot het verleden.

4. Altijd een actuele boekhouding
Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde bedrijfsvoering is het up-to-date houden van informatie. Goed nieuws: UBL gaat nooit op vakantie! Alle in- en uitgaande facturen worden direct verwerkt in je administratie.

5. Ruimte voor de accountant
Hebben jij en je accountant verschillende pakketten? Dan is het lastig als laatstgenoemde alle gegevens telkens moet overtikken. Met UBL zorg je ervoor dat je factuurdata direct in de administratie van je accountant terechtkomen. Daardoor kan die zich meer bezighouden met zijn kerntaken, zoals het adequaat adviseren van klanten zoals jij!

Meer weten over UBL-facturatie? King Business Software kan je er alles over vertellen. Neem gerust contact met ons op!

e-factuur-website

Na traditionele papieren facturen, elektronische facturatie en scan- en boekoplossingen kennen we nu de overtreffende trap daarvan: UBL. De afkorting UBL staat voor Universal Business Language, een standaard voor het uitwisselen van informatie ten behoeve van de elektronische bedrijfsvoering. Handig? Jazeker! Wij zetten de vijf voornaamste voordelen van UBL voor je op een rij.