Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Stel: je hebt een mooie webshop waarin je een x-aantal artikelen aanbiedt. Elke ontwikkeling en handeling die binnen je webshop plaatsvindt, houd je bij in je financiële administratie. En wil je een factuur aanmaken, dan tik je de bestellingen die in je mailbox zijn binnengekomen, stuk voor stuk over. Dit proces is niet alleen tijdrovend; het zorgt er ook voor dat je sneller fouten maakt. Dat moet en kan anders! Maar hoe?

Meer tijd en efficiëntie: graag!

Processen vereenvoudigen: het klinkt de webshopondernemer als muziek in de oren. Wie een webshop runt en een aparte administratie bijhoudt, loopt vaak tegen de nodige obstakels aan. Herken je de volgende situaties?

  • Bestanden worden dubbel bijgehouden;
  • Informatie is nooit helemaal up-to-date;
  • Invoerwerk geschiedt handmatig.

De bovenstaande punten wijzen erop dat het tijd is voor verandering. Consistentie en efficiëntie zijn onontbeerlijk voor een webshop. Daarom is de webshopondernemer vaak op zoek naar een complete ontzorging op het gebied van administratieve processen.

PIM: hoe vul je dat in?

In de eerste plaats is het belangrijk dat je het artikelbeheer vanuit één centrale plek regelt. Dit maakt Product Information Management (PIM) een stuk eenvoudiger. Per artikel kun je namelijk allerlei productkenmerken en -eigenschappen bijhouden, zoals factuurtekst, omschrijving, kleur, toepassingsgebied, gewicht en foto’s. Ook is het handig als je eventuele prijsafspraken en kortingsregels kunt vastleggen in hetzelfde systeem.

En heb je meerdere webshops, dan wil je natuurlijk dat bepaalde artikelen vanuit een centraal punt in de shops kunnen worden gezet met unieke productbeschrijvingen en prijsstellingen.

De oplossing: ERP

Enterprise Resource Planning (ERP) biedt uitkomst voor eenieder die webshop en administratie op een slimme manier wil koppelen. Met een dergelijk systeem verloopt PIM vlekkeloos en worden diverse administratieve gegevens up-to-date gehouden. De voorraad, omzet en winst- en verliesrekening worden bijvoorbeeld automatisch bijgewerkt. En het inkoopproces? Daar heb je geen omkijken naar. Dit wordt namelijk vanuit de software gestuurd. Je hoeft enkel nog je artikelen goed bij te houden. En zo neem je afscheid van omslachtigheid om efficiëntie te verwelkomen!

Hulp nodig bij het maken van een koppeling tussen webshop en administratie? King Business Software weet er alles vanaf. Wij vertellen je graag hoe onze gebruiksvriendelijke tool ingewikkelde processen vergemakkelijkt. Neem gerust eens contact met ons op! Meer informatie lees je hier.

Ik wil meer weten over mijn webshop en administratie koppelen

Bel ons op 010 – 264 63 20 of vul onderstaande formulier in. Dan ontvangt je snel meer informatie.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Webshop

Stel: je hebt een mooie webshop. Alles binnen je webshop houd je bij in je financiële administratie. Tijdrovend en foutgevoelig, dat kan anders! Lees meer hoe je slimmer kunt gaan werken.