Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Een pc die werkt als kassa en die direct gekoppeld is aan jouw logistieke administratie: dát is kortgezegd een Point of Sale-systeem. Met deze geïntegreerde kaskoppeling kun je jouw software aan jouw kasverkopen koppelen. In deze blogpost leggen we je uit wat jij allemaal met een Point of Sale-systeem kunt doen!

Geavanceerde opties

De PC die als kassa fungeert, kan worden voorzien van diverse aanvullingen, zoals een klantendisplay, een kassalade of een bonnenprinter. Ook een touchscreen en een barcodescanner kunnen aan de pc worden toegevoegd. Kies je voor de touchscreenvariant, dan kun je jouw scherm geheel naar eigen smaak indelen.

Prijsafspraken

Natuurlijk kun je altijd losse verkopen doen, maar met een Point of Sale-systeem is het ook mogelijk om op naam te verkopen. Klanten die op rekening bij jou kopen, worden moeiteloos geregistreerd. Heb je bepaalde prijsafspraken met klanten gemaakt, dan worden zij door het systeem herkend – wanneer je hun klantenkaart scant of hun naam invoert, bijvoorbeeld. De kortingen die voor deze klanten zijn ingesteld, worden dan direct toegepast.

Welke kortingen jij instelt voor welke klant, bepaalt je helemaal zelf. Zo kun je een bedrijf waar jij regelmatig zaken mee doet en dat op rekening mag kopen, standaard korting geven op een bepaalde groep artikelen. Komt een medewerker van dit bedrijf bij je langs, dan tik je eenvoudigweg het betreffende klantnummer in. Het systeem zal de bewuste klant herkennen en de bijbehorende prijsafspraken toepassen op het moment dat een artikel wordt gescand of ingevoerd.

Koppeling aan uw voorraad

Een van de grootste voordelen van het werken met Point of Sale is het feit dat jouw voorraad blijft kloppen. Point of Sale kan namelijk worden gekoppeld aan jouw voorraad. Het is belangrijk dat dit gebeurt, omdat vrijwel elke winkel tegenwoordig een webshopvariant heeft. Point of Sale houdt jouw informatie up-to-date en zorgt ervoor dat bestellingen direct in jouw systeem worden verwerkt. Hierdoor komen klanten nooit meer een bestelling ophalen die in de tussentijd reeds is verkocht! Ook een bedrijf met meerdere filialen kan prima met Point of Sale werken. De kassa werkt de voorraad dan bij in de administratie voor het betreffende filiaal.

Volledige integratie

Werk je met een branchepakket dat is toegespitst op jouw vakgebied? Dan wil je dit waarschijnlijk aan jouw administratie koppelen. In dat geval dien je voor software te kiezen die een dergelijke integratie mogelijk maakt, zoals King Business Software. Uiteraard kun je ook kiezen voor King Point of Sale, dat geheel geïntegreerd is. Hiermee is jouw informatie op elk moment van de dag actueel, omdat er geen gegevens tussen pakketten hoeven te worden gesynchroniseerd. Sluit je de kassa, dan ben je in feite direct klaar. Alles is immers reeds gekoppeld!

Minder fouten

Met Point of Sale hoef je veel minder te controleren. Ook worden er intern minder fouten gemaakt, omdat er minder kans is dat er informatie blijft ‘hangen’.

Rechten instellen

Met Point of Sale kun je precies instellen wat elke medewerker wel en niet mag doen. Binnen jouw systeem kun je alle rechten dus helemaal zelf afstemmen. Bepaal zelf wie je kortingen laat geven en wie je toegang geeft tot jouw gehele administratie!

Geen kassa nodig

Als gebruiker van Point of Sale kun je kiezen tussen een pc en een professionele kassa. Ga je voor de eerste optie, dan hoef je niet direct een grote investering te doen. Als je een klein bedrijf hebt, kun je Point of Sale dus redelijk risicoloos uitproberen. Bevalt Point of Sale je? Of heb je besloten om uit te breiden? In dergelijke gevallen kun je altijd nog investeren in een professionele kassa!

Wil je weten hoe Point of Sale binnen jouw bedrijf kan fungeren? Neem gerust eens contact met ons op. King Business Software vertelt je graag meer over de mogelijkheden!

Ik wil meer weten over Point of Sale

Bel ons op 010 – 264 63 20 of vul onderstaande formulier in. Dan ontvangt u snel meer informatie over Point of Sale.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

UBL staat voor Universal Business Language, een standaard voor het uitwisselen van informatie ten behoeve van de elektronische bedrijfsvoering. UBL is de toekomst voor traditionele papieren facturen, elektronische facturatie en scan- en boekoplossingen. Handig! Wij zetten de vijf voornaamste voordelen van UBL voor u op een rij.