Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Maak je gebruik van de Digipoort – WUS voor het doen van aangiften omzetbelasting en/of opgaven ICP? Dan maken wij je graag attent op de aangescherpte beveiliging van Digipoort.ld.

Tijdens het reguliere onderhoud op de avond van 19 april a.s. zal de overheid de beveiligingseisen van Digipoort aanscherpen. Vanaf 20 april zal alleen nog het zogenoemde protocol TLS 1.2 worden ondersteund. King is hier al op voorbereid, dit is geen enkel probleem.

Wat eventueel wel een probleem kan zijn, is op jullie computer(s) gebruikte besturingssystemen zoals Windows XP en Vista. Op deze besturingssystemen is dit protocol sowieso niet aanwezig, maar ook op nieuwere systemen kan dit protocol (nog) niet geïnstalleerd zijn. Bijvoorbeeld als je er voor gekozen hebt beveiligingsupdate(s) niet te installeren.

Kortom, de kans dat je vanaf 20 april geen aangiften meer kan insturen via King is uitermate klein, maar om elk risico op verstoring van het aangifteproces te voorkomen adviseren wij je nu alvast een kleine test te doen.

  • Start Internet Explorer of Microsoft Edge (dus niet Chrome of FireFox) op een van de computers op die je gebruikt voor het doen van aangiften en open deze pagina: procesinfrastructuur.nl.
  • Je moet dan je PKI-overheidscertificaat selecteren en krijgt vervolgens toegang tot de webportal van Digipoort.
  • Als dit zo is, zal je vanaf 20 april ook geen probleem hebben.

Krijg je echter de melding dat de pagina niet geopend kan worden met een tekst zoals hieronder, dan voldoet je systeem niet aan de laatste beveiligingseisen.

“Schakel in Geavanceerde instellingen TLS 1.0, TLS 1.1 en TLS 1.2 in en probeer opnieuw verbinding te maken met https://dgp2.procesinfrastructuur.nl . Als dit probleem zich blijft voordoen, wordt er voor deze site mogelijk gebruikgemaakt van een protocol of coderingssuite als RC4 (koppeling voor informatie) die niet wordt ondersteund. Dit wordt als onveilig beschouwd. Neem contact op met de sitebeheerder.”

Leg dit probleem in dat geval zo snel mogelijk voor aan je systeembeheerder.

Met vriendelijke groet,
King Software

nieuwsbericht_info

Maak je gebruik van de Digipoort – WUS voor het doen van aangiften omzetbelasting en/of opgaven ICP? Tijdens het reguliere onderhoud op de avond van 19 april a.s. zal de overheid de beveiligingseisen van Digipoort aanscherpen. Vanaf 20 april zal alleen nog het zogenoemde protocol TLS 1.2 worden ondersteund. King is hier al op voorbereid, dit is geen enkel probleem. Lees mee om een kleine test uit te voeren.