Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Anthony van der Meer is een filmmaker en onderzoeksjournalist die zich heeft gespecialiseerd op de schimmige kant van de digitale wereld.

Big Brother op je smartphone

In deze sessie over privacy risico’s en hacken leer je over de consequenties van een gehackte smartphone en over de mogelijkheden van black hat hackers.

Nadat Anthony’s telefoon werd gestolen bleef hij achter met vragen. Waar komen gestolen telefoons terecht? Wie is de dief? En kan de dief me leren kennen aan de hand van mijn telefoon? Anthony besloot hier niet langer over te fantaseren, maar het te onderzoeken. Hij kocht een nieuwe telefoon en liet deze stelen, nadat hij spyware op de telefoon had geïnstalleerd. Zo kon hij niet alleen de locatie van de telefoon volgen, maar ook de camera en microfoon activeren. Het resultaat: een inkijkje in interessante maar ook griezelig inkijkje in het leven van een dief en de potentie van spyware. Maar hoe ver mag en wil je als filmmaker of journalist eigenlijk gaan om een punt te maken? Waar ligt de grens tussen kunst en journalistiek, privacy en ethiek? En kun je iemand leren kennen aan de hand van zijn smartphone? Aan de hand van het onderzoek voor zijn film Rats and Slaves zal Anthony vervolgens een tipje van de sluier oplichten over hoe hackers toegang tot apparaten krijgen.

Meld je nu gratis aan!

Anthony van der Meer

Anthony van der Meer is filmmaker en onderzoeksjournalist die zich heeft gespecialiseerd op de schimmige kant van de digitale wereld.

Je zou hem onder andere kunnen kennen van RTL Late Night of een van zijn films; ‘Find my iPhone’, ‘I accept’ en ‘Rats and Slaves’.

Vanwege zijn passie voor het doen van doortastend onderzoek heeft hij ruime kennis op het gebied van privacy, cybercrime, digitaal onderzoek, journalistiek en ethiek. Zijn documentaires komen voort uit de drang maatschappelijke problemen aan te willen kaarten. Voordat Anthony begint aan een project doet hij uitgebreid onderzoek naar het naar zowel de technische, als juridische en ethische aspecten van het onderwerp.

King Connect

26 maart 2020
DeFabrique, Utrecht
13:00 – 17:30 uur

Nieuwsgierig naar het volledige programma? Lees meer over King Connect.