Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.
Introductie Judith Vis

Judith Vis is een Nederlandse ex-atlete en bobsleester. Ze was een veelbelovende atlete die op weg was om de Olympische Spelen van Athene in 2004 te behalenHaar carrière kreeg vroeg een andere wending, toen ze op haar 23ste haar achillespees scheurde (4 maanden voor de Olympische Spelen). Haar droom viel in duigen. Ze keerde na een jaar van hard revalideren weer terug en binnen 2 jaar was ze weer Nederlandse top, toen in 2007 nogmaals het noodlot toesloeg en zij haar andere achillespees scheurde.

Haar droom (om naar de Olympische Spelen te gaan) was er nog steeds en toen ze de kans kreeg om het vrouwelijke bobsleeteam te versterken, heeft ze die gegrepen. In 2014 bereikte Vis met haar team de vierde plek op de Olympische Spelen; de beste prestatie ooit van een Nederlandse bobslee op de Olympische Spelen.

Inhoud van het ronde tafel gesprek

In dit ronde tafel gesprek ga ik het hebben over doelen halen, topprestaties leveren, struggles, battles, doorzetten en uiteindelijk victories. Verder zoek ik naar parallellen in het bedrijfsleven, keuzes die men moet maken op de werkvloer, team work, diversity etc.

Vier jaar na de Olympische Spelen in Sochi heb ik uiteindelijk de ruimte gevonden om mijn verhaal te vertellen.

Geboren in een arm gezin in Rotterdam, uitgegroeid tot atlete, maar vervroegd afscheid moeten nemen van de sport die in haar hart lag.

Zichzelf herpakken en een doorstart maken naar het bobsleeën, om uiteindelijk op de Olympische Spelen in Sochi vierde te worden. Dit allemaal in combinatie met studie en werk. Een prachtig verhaal met een mooi einde (alleen een medaille had het verhaal nog completer gemaakt).

Meer over Judith?