Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Introductie Leen Zevenbergen

Na het afronden van zijn middelbare school in Nederland en in Texas is Leen Zevenbergen opgeleid tot econoom en account. Hij is afgestuurd in Business Accounting aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na zijn afstuderen is hij op zijn 24e zijn eerste bedrijf gestart, genaamd Bolesian. Dit bedrijf, dat nog steeds bestaat, heeft hij na zeven jaar verkocht aan Cap Gemini.

Het bedrijf werd al snel marktleider en vanaf dat moment heeft Leen circa 20 bedrijven gestart. Meestal lagen die bedrijven op technologie gebied, maar ook handel, golf en cosmetica kruisten zijn pad. Zijn passie ligt in het starten van iets dat niet bestaat, bij voorkeur op een duurzame manier. Leen is serial entrepreneur en geen manager.

Naast het oprichten van bedrijven heeft Leen ook leiding gegeven aan een aantal grote multinationals zoals PinkRoccade, Origin en Qurius. Bij die grote bedrijven was het vaak nodig om de inspiratie terug te brengen. Om er weer lol in te krijgen en zodanig de omzet en winst te verhogen. Over al zijn activiteiten schreef Leen Zevenbergen drie boeken die alle drie best sellers werden. Over die boeken en ervaringen geeft Leen op een vertellende wijze circa 40 lezingen per jaar, in binnen en buitenland.

Leen is momenteel CEO van het Zweeds/Nederlandse bedrijf Solarus Sunpower.

Meer over Leen?

          

Inhoud van de presentatie

“Het bouwen van een bedrijf heeft te maken met 4 woorden; Creativiteit, Ondernemerschap, Sprankeling en Inspiratie. Waarbij Duurzaamheid een zeer belangrijke rol speelt. Ik heb mijn bedrijven altijd opgezet vanuit een duurzame visie, omdat ik niet geloof in toekomstige winstgevende bedrijven die niet duurzaam zijn. In de 34 jaar ondernemerschap heb ik 20 bedrijven gestart die allen voortborduurden op mijn netwerk dat zich inmiddels over de hele wereld uitstrekt. Geduldig werken aan een dergelijk netwerk vergt veel geven en weinig nemen. Dat gaat niet snel, maar door deel te worden van netwerken als Social Venture Network en B Corps bouw je snel een basis op.

Hoe bouw je een succesvol bedrijf dat de toets van duurzaamheid kan doorstaan, staat centraal in mijn opening.”

Leen Zevenbergen schreef verschillende managementboeken. Zijn eerste boek ”En nu laat ik mijn baard staan”, werd Managementboek van het jaar 2007 en verkocht meer dan 100.000 exemplaren. Het boek is in het Engels en Frans vertaald en wordt momenteel in het Chinees vertaald. Na zijn eerste boek schreef Leen nog twee andere boeken over zowel ondernemerschap (”T’is groen en groener is het niet”) als over duurzaamheid ”Duurzaam @ the speed of passion!”.

Leen Zevenbergen

Bekijk de introductie vlog van Leen

Bekijk de plenaire sessie van Leen