Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

De aanhouder wint

25 juni 2014

King CRM

Informatie over uw klanten, prospects en relaties is zeer waardevol voor uw onderneming. Op basis van deze informatie kunt u specifieke groepen benaderen voor bepaalde producten, evenementen, diensten, etc. Ook helpt extra informatie bij telefoongesprekken en natuurlijk ook bij verkoopgesprekken. Al deze informatie kunt u bijhouden in een CRM Systeem.

Welk contact is er met de relatie geweest?
Wat is er besproken?
Wat heeft de klant al eerder gekocht?
Etc.

Maar voordat u deze informatie kunt gebruiken is het belangrijk dat u deze informatie verzameld én goed bijhoudt. Het invoeren van CRM is een lastige klus en lijdt niet direct tot succes. Hou daarom voor ogen wat u er mee wilt bereiken. Het is een kwestie van doorgaan, evalueren, bijstellen en weer doorgaan. Vergelijk je het met een sport, denk dan aan een Marathon en niet aan een 100 meter sprint.

Besef dat CRM meer is dan alleen een marketingactiviteit, softwarepakket of eenmalig project. Het is een strategie voor uw onderneming gericht op het behalen van doelstellingen voor de langere termijn. Natuurlijk kunt u ook verbeteringen doorvoeren voor de korte termijn, zogenaamde ‘quick wins’, maar de invoering van CRM betekent een lang veranderingsproces waarvoor doorzettingsvermogen vereist is.

Onderschat de klus niet, hij is niet van vandaag op morgen geklaard, maar………. de aanhouder wint!

 

 

Wat heeft u voor tips voor een goede CRM strategie?