Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.
Over Interpulse

Interpulse is een fullservice ICT bedrijf. Al 15 jaar bedenkt en levert Interpulse bruikbare ICT oplossingen. Interpulse helpt organisaties om ICT succesvol in te zetten en te koppelen aan doelstellingen van onze klanten. Met een team van twintig enthousiaste medewerkers is Interpulse actief op het gebied van: vooruitstrevende websites, apps, webwinkels en webapplicaties (Interactive), systeem- en netwerkbeheer (Managed ICT), razendsnelle verbindingen en IP telefonie (Communications) en advisering en implementatie van bedrijfssoftware (Business Solutions).

Interpulse Automatisering B.V.

Zoeterwoudsesingel 56
2313 EK LEIDEN
071 – 566 5282
www.interpulse.nl

Specialisaties
  1. Implementatie en Applicatiebeheer King en aanverwante applicaties
  2. King Connect, een online portal waarmee informatie uit King beschikbaar kan worden gemaakt voor interne én externe relaties
  3. Koppelen van King aan webapplicaties middels webservices
  4. King SOAP koppeling met NopCommerce
  5. Ontwikkelen van koppelingen tussen King en andere bedrijfssoftware
  6. King TaskCentre specialisatie
Contactpersonen

Raymond Tournier (r.tournier@interpulse.nl) & Eric Devilee (e.devilee@interpulse.nl)

Neem contact op met Interpulse
Referenties

Nultien kleding

‘010 isn’t just a code’ is een begrip in Rotterdam en omstreken. Wij verzorgden de implementatie van King logistiek met Point-of-Sale. In samenwerking met Vicus Business Solutions werk ook de koppeling met de nieuwe Magento webshop gerealiseerd.

Straluma

Straluma heeft eind 2011 gekozen om de volledige kantoor- en winkel automatisering met King Enterprise te gaan uitvoeren.

De oplossing die gekozen is voor Straluma past volledig binnen de bedrijfsvoering. Een voorraadhoudend bedrijf met speciale bestellingen. Afrekenen bij de kassa’s met barcode apparatuur gekoppeld in één geintegreerd systeem.

Chain11 aanvaarde de opdracht in november implementatie uit en halvewege maart waren zij al operationeel!