icon_whitepaper

Vraag gratis het whitepaper aan over magazijnautomatisering

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om de efficiëntie te verbeteren en tijd te besparen. Want een verhoogde efficiëntie leidt tot een sterkere structuur en meer tijd betekent dat je ruimte creëert om te kunnen groeien. In dit whitepaper leggen we je uit hoe magazijnautomatisering tot een sluitende administratie leidt. Na het lezen ervan kun je gericht aan de slag gaan met het dichten van je administratieve hiaten.

 

NU AANVRAGEN

Wat is KingMobile?

KingMobile is volledig geïntegreerd met King Business Software. KingMobile is het slimme gereedschap voor onder andere magazijnautomatisering, orderpicking, orderinvoer en inventarisatie. Zowel kleine als grote bedrijven gebruiken KingMobile. Om te voldoen aan de wensen van onze klanten, heeft KingMobile elke twee maanden een nieuwe release.

Pakket King Mobile

Functionaliteiten

KingMobile bestaat uit losse modules, zodat u enkel betaalt voor functies die u gebruikt. Hieronder ziet u de mogelijkheden van elke module.

Draadloze communicatie is geen aparte module, deze functie is beschikbaar in elke module van KingMobile.

Draadloze communicatie


De handscanners van KingMobile kunnen via draadloze communicatie zoals Wifi en FTP contact maken. U hoeft niet te wachten met synchroniseren totdat de handscanner weer terug in de lader is, alles wordt meteen verzonden naar King. Hierdoor kan voorraadinformatie dus ook meteen uit King worden gehaald en is dus altijd up-to-date.

Magazijnontvangsten


Registreer meteen welke artikelen u heeft ontvangen als ze binnenkomen door ze simpelweg in te scannen. Alles wordt direct in King verwerkt zonder dubbele invoer en de artikelen kunnen zelfs al aan een bestelling worden gekoppeld.

Orderpicking


Maak in King orders aan en stuur die direct naar een handcomputer. Vervolgens geeft deze precies aan waar u in het magazijn moet zijn en wat u daar moet oppikken. Zo makkelijk, zelfs een uitzendkracht kan u hiermee meteen het magazijn in sturen! Of u nu tien orders op een dag loopt of veel meer. U kunt de looproute aangeven, meerdere orders van een klant combineren en verschillende zones aangeven. Bijvoorbeeld een zone met kleine producten waar best tien orders tegelijk kunnen worden gelopen en een andere zone waar maar één product tegelijk kan worden opgehaald met een heftruck, dit kunt u allemaal instellen!

Magazijnmutaties


Verplaatst u producten binnen uw magazijn? Bijvoorbeeld als u eerst producten heeft geregistreerd onder ‘ontvangst’ en ze daarna naar de juiste plek in het magazijn verplaatst. Met deze module worden dat soort veranderingen al meteen verwerkt.

Bestellingen


Plaats meteen vanuit het magazijn bestellingen. Ziet u dat een product dreigt op te raken? Dat kan nu meteen worden bijbesteld!

Order entry / Balieverkoop


Met de Order Entry / Balieverkoop module kunt u meteen op uw handcomputer orders opmaken, of u nu onderweg bent of in uw magazijn staat. En zodra u verbinding maakt worden de gegevens gesynchroniseerd in King. U hoeft dus niet meer te wachten tot u bij een computer bent om orders op te maken en u heeft ook geen dubbele invoer meer.

Inventarisatie


In combinatie met King Artikelen kunt u direct uw artikelen inscannen in uw handcomputer zodat u een goed overzicht heeft zonder typfouten. Heeft u King Logistiek, dan kunt u ook direct voorraadverschillen registeren.

Replenishment


De voorraad in uw magazijn ligt verdeeld over verschillende locaties en ook winkels moeten over voldoende voorraad beschikken. In deze module wordt op basis van minimum- en maximumvoorraden uitgerekend welke artikelen u moet verplaatsen. Zo houdt u de voorraad in een winkel of op een grijplocatie in uw magazijn voortdurend op pijl.

Afleveren


Vanuit het magazijn zet u eigen transport in om bestellingen af te leveren. In dit geval is het handig als de chauffeur tijdens het afleveren een handtekening voor ontvangst krijgt. Via deze module ontvangt u de handtekening digitaal, zodat u het bewijs van afname eenvoudig op kan slaan.

Opties bij KingMobile

De opties zijn beschikbaar als aanvulling op de modules.

Aanvullen orders


Orders moeten snel verzonden worden, maar u wacht nog op een artikel uit de order. Met deze aanvulling op de module Orderpicken kunt de een order alvast verzamelen en klaarleggen op een tijdelijke locatie. Zodra u het ontbrekende artikel ontvangt, voegt u dit bij de reeds gepickte order. De order is direct compleet en kan, ondanks een openstaande backorder, snel uitgeleverd worden.

Partijenregistratie


Indien u in King met partijen werkt en deze artikelen verwerkt u via KingMobile in uw logistieke proces, dan is deze uitbreiding een must-have. U hoeft geen partijnummers meer in te typen, maar scant deze met de handcomputers van KingMobile. Grote winstpunten van KingMobile (snelheid en foutenreductie) worden bij het gebruik van partijen alleen nog maar sneller zichtbaar.

Serienummerregistratie


Serienummers zijn waardevol voor een goede garantieafhandeling, maar vergen veel extra werk. Door deze te scannen via KingMobile blijft de hoeveelheid werk beperkt. U beschikt echter wel over de juiste uitgeleverde serienummers.

Order info en historie


Bij de module Order Entry bechikt u over alle mogelijkheden om snel een order te noteren. Met deze uitbreiding beschikt u daarnaast ook over aanvullende informatie met betrekking tot openstaande backorders, bestellingen en facturen. U heeft verder direct inzicht in de complete bestelhistorie van een klant.

Waarom King?

King maakt slimme business software om de boekhouding en de bedrijfsprocessen van kleine en grote bedrijven in verschillende branches optimaal te ondersteunen. King helpt bij de implementatie, biedt uitgebreid support en denkt mee over de toekomst. Bij King geloven we in persoonlijk contact, eerlijk zaken doen en duurzame relaties.

  • De juiste oplossing
  • Kennis en expertise
  • Persoonlijke betrokkenheid
  • Betrouwbaarheid

Ervaringen van klanten

Een goed werkend programma met vele mogelijkheden.

VEMW werkt al jaren met King. Het is een duidelijk administratiepakket dat gemakkelijk uitbreidbaar is. Onlangs hebben we bij voorbeeld de module Elektronisch factureren aangeschaft. Ook een leek (zoals ik) vindt gemakkelijk zijn weg.

Een uiterst stabiel en praktisch administratiepakket, voor een zeer concurrerende prijs. Uit te breiden met vele opties waardoor het pakket voor zowel de kleine als de grote onderneming uitermate geschikt is.

Met de koppeling tussen de website en King hoeven orders niet meer te worden ingevoerd en de voorraad op de website hoeft ook niet meer handmatig te worden bijgehouden. Dat gebeurt direct met de koppeling. Zo kunnen we beter de voorraad in de gaten houden. Nu weet ik wat er verkocht is, zelfs voordat het weg is!