Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

EDI-koppeling

EDI (Electronic Data Interchange) is een standaardformaat waarmee bedrijven bestellingen en facturen kunnen uitwisselen. EDI is een van de eerste vormen van data-uitwisseling maar wordt nog steeds veel gebruikt, vooral door grotere handelsondernemingen.

De daadwerkelijke uitwisseling van gegevens wordt verzorgd door een koppelingstool van SPFI, Rozis, TIE Kinetix, Centric of een andere leverancier. Deze koppelingstool maakt gebruik van de export- en importfuncties van King.

De koppeling werkt als volgt: met de koppelingstool haal je de order van de klant op als bestand in XML-formaat. Dit bestand kun je vervolgens inlezen en verwerken in King. De bijbehorende factuur en pakbon worden door King geëxporteerd naar een bestand in XML-formaat. Met de koppelingstool verstuur je die bestanden weer door naar de klant. Per debiteur en per document kan worden bijgehouden of deze gebruik maakt van de EDI-koppeling of niet. Via EAN-codes kunnen de artikelen en adressen (debiteuren) in King uniek worden geïdentificeerd.

Met de EDI-koppeling kun je niet alleen bestellingen van je klant verwerken, je kunt ook je eigen bestelling plaatsen bij de leverancier. In dat geval wordt de bestelbrief geëxporteerd naar de koppelingstool en als EDI-bestand verstuurd. Zo communiceer je dus zowel aan de inkoop- als verkoopkant via EDI.

Voor de optie EDI-koppeling heb je de optie XML-koppeling orders nodig, zodat je de orders van je klanten in kunt lezen in King.
Een interessante uitbreiding vormt de optie Inkoopcombinaties. Hiermee kan bijvoorbeeld een bouwmarkt de order plaatsen, terwijl de factuur naar het hoofdkantoor gaat en de goederen naar een distributiecentrum.
Met de optie King Jobs is het mogelijk om het inlezen van de orders automatisch te laten verlopen.

De prijs is exclusief de koppelingstool.

  1. Informatie over de B2BE-koppeling kun je opvragen bij B2BE.
  2. Informatie over de Rozis-koppeling kun je opvragen bij Rozis.
  3. Informatie over de TIE Kinetix-koppeling kun je opvragen bij TIE Kinetix.
  4. Informatie over de Centric EDI-koppeling “EdiCall” kun je opvragen bij Centric Software Engineering.
  5. Informatie over de Transus-koppeling kun je opvragen bij Transus.

Andere leveranciers kunnen ook met King koppelen, als zij het XML-formaat van King ondersteunen. Informeer bij onze Helpdesk.

Printversie incl. specificaties (pdf)