Point of Sale

Met deze geavanceerde optie werkt de PC als kassa, die direct is gekoppeld aan uw financiële administratie. De PC kan worden voorzien van een klantendisplay, een kassalade, een bonnenprinter, en eventueel een touchscreen of barcodescanner.

Met de Point of Sale-module van King kunt u in de winkel snel en efficiënt afrekenen, waarbij de betalingen automatisch worden doorgeboekt naar de financiële administratie, de voorraad wordt afgeboekt (vanaf versie Logistiek), en artikelmutaties worden bijgehouden. Beschikt u over de module Omzetstatistieken, dan wordt ook de omzet bijgehouden per debiteur en per verkoper.

Afrekenen kan via verschillende betaalwijzen (contant, pinnen, credit card), waarbij het te betalen saldo of het bedrag aan wisselgeld wordt getoond. Ook is het voor bestaande of nieuwe debiteuren mogelijk om op rekening te kopen, kan een bon op de bonnenprinter (of andere printer) worden afgedrukt, kunnen bestaande openstaande posten contant worden betaald en kunnen kasopnames worden geboekt.

Bij afsluiting van de kassafunctie kan er een mutatieoverzicht worden afgedrukt en worden alle mutaties als voorlopige boekingsgang verwerkt in de financiële administratie. Kastellingen en het afromen en bijvullen van kassa’s kunnen in het programma worden verwerkt.

Binnen één administratie kunnen meerdere Point of Sale-kassa’s worden aangesloten. Verschillende verkopers kunnen door elkaar via meerdere kassa´s bonnen afrekenen. Ook kan een bon worden geparkeerd als de klant nog iets is vergeten en kan een verkoper de bon van een andere verkoper overnemen. Per verkoper kan precies worden bijgehouden hoeveel er is verkocht.

De Point of Sale is ook verkrijgbaar met de volgende extra functionaliteit:

Bonhistorie
Overzicht van alle afgedrukt kassabonnen, met de mogelijkheid om een kassabon nogmaals af te drukken. Zoekmogelijkheden op bonnummer, debiteur, werkplek, datum en verkoper.

Kasmutatiehistorie
Overzicht van alle kasmutaties. Zoekmogelijkheden op verkoper, werkplek en datum.

Rechten per gebruiker
Rechten voor het onderdeel Point of Sale. Hiermee kan worden bepaald of een verkoper kortingen mag geven, of hij de kassalade mag openen zonder een bon af te rekenen, of hij kasmutaties mag invoeren en of hij retouren mag boeken. Deze rechten zijn ook beschikbaar bij de optie Rechten per gebruiker (standaard vanaf versie Logistiek).

EAN-codes per artikel
Per artikel kunnen een of meer EAN-codes worden bijgehouden. Het artikel kan ook op die EAN-codes worden geselecteerd. Deze functie is ook beschikbaar vanaf versie Logistiek.

Koppeling met PIN-apparaat mogelijk
Deze koppeling werkt met het PIN-apparaat aangesloten via ethernet: model VX 820 ITS, van leverancier CCV Holland B.V. Dit apparaat wordt aangesloten op het (bedrijfs)netwerk en krijgt een eigen IP-adres.
Of via de seriële poort met PIN-automaten van leverancier CCV Holland B.V., die compatible zijn met de Vx570 en Vx810 betaalautomaten.
Ook de CCV VX 680 WiFi ITS wordt ondersteund. De CCV VX 680 GPRS is een stand-alone PIN terminal, deze werkt met een SIM kaart en zonder gekoppeld kassasysteem en wordt daarom in de koppeling niet ondersteund.

Koppeling met Touchscreen mogelijk
Eenvoudig te gebruiken en visueel intuïtieve gebruikersinterface, waar gebruikers heel snel mee aan de gang kunnen. De schermindeling is vrij instelbaar en de indeling van uw artikelen en artikelgroepen op het beeldscherm is ook instelbaar.

De optie Point of Sale wordt geleverd in drie varianten: 1, 2 en 3. Een overzicht van de functionaliteit per versie kunt u opvragen via het pdf-bestand.

De optie Point of Sale kan worden uitgebreid met extra terminals (kassa’s). Bij een of meer extra terminals hebt u wel een multi-userversie van King nodig. Stel dat u in totaal tien kassa’s hebt. U hebt dan ook een multi-userversie voor tien werkplekken nodig, om vanuit elke terminal King te kunnen starten.

Wilt u Point of Sale gebruiken in combinatie met King Online, neemt u dan even contact op met de Verkoop­afdeling voor de technische randvoorwaarden.

Printversie (pdf)

Ik wil meer weten over Point of Sale

Bel ons op 010 – 264 63 20 of vul onderstaande formulier in. Dan ontvangt u snel meer informatie over Point of Sale.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.