Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

“Dankzij King behouden we het overzicht, besparen we tijd en kunnen we onbekommerd groeien”

De oude situatie

In de beginperiode maakte 12Tune gebruik van gratis software. Het bedrijf groeide echter hard en constateerde dat het niet langer mogelijk was om de administratie hiermee bij te houden. Daarom ging 12Tune op zoek naar meer structuur en efficiëntie op administratiegebied. Daarnaast ondervond de organisatie problemen in het magazijn: de voorraad klopte regelmatig niet en er werd vaak misgegrepen. Het gevolg? Foutieve leveringen en dure retourzendingen. Eén ding was duidelijk: het was hoog tijd voor een verbeterslag.

De oplossing

Via Google kwam 12Tune uit bij drie bedrijven, waaronder King. Na een succesvol gesprek werd de knoop snel doorgehakt: 12Tune wilde automatiseren met King. Nu, acht jaar later en meerdere groeispurts verder, regelt 12Tune alles met King: van het voeren van  een uitgebreide administratie tot magazijnautomatisering. Bovendien heeft Egbert bij zijn drie andere bedrijven, die hij door de jaren heen heeft opgericht, eveneens – naar alle tevredenheid – King geïmplementeerd!

De voordelen van King

  • Altijd overzicht
  • Betalen voor wat je gebruikt
  • Eén licentie, meerdere administraties
  • King denkt serieus met de klant mee
  • Aangenaam contact
  • Voor elk probleem een passende oplossing
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

“Voor een beginnend bedrijf is het vooral belangrijk om het overzicht te houden. Er zijn veel functies in King die je nog niet gebruikt, maar die je in de toekomst wel nodig zou kunnen hebben,” vertelt Egbert, een ondernemer in hart en nieren die van meet af aan rekening hield met groei en uitbreiding. “Bij King hoef je alleen te betalen voor de dingen die je gebruikt. Dat was ontzettend prettig in de beginfase. Nu gebruiken we álle opties die King te bieden heeft!”

12tune-2019-website

12Tune is het bedrijf van Egbert van den End. In 2005 richtte hij de onderneming op om performanceonderdelen voor auto’s via een online webshop te verkopen aan bedrijven door heel Europa. 12Tune groeide als kool en Egbert had de smaak te pakken. Daarom begon hij in 2014 een tweede bedrijf, dat remmen voor auto’s en allerlei andere voertuigen verkoopt. Vandaag de dag runt Egbert maar liefst vier bedrijven – verschillende ondernemingen met een en dezelfde doelstelling: een product met een goede prijs-kwaliteitverhouding aan de klant leveren vanuit een toereikende voorraad.

www.12tune.com

“Overzicht, uitbreidingsmogelijkheden en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”

In de tijd dat 12Tune net was gestart, had Egbert alle informatie omtrent omzet en verkoop in zijn hoofd. Naarmate er echter meer medewerkers kwamen, verloor hij het overzicht. Daarop schakelde hij King in. Er kwam snel efficiëntie en rust in het bedrijf. “We hoefden niet meer alles handmatig in te vullen en kregen veel betere overzichten. De Kingrapporten helpen hier nog steeds enorm bij. We hoefden alles maar één keer in te stellen. Daarna was het een kwestie van een druk op de knop.”

Hierdoor kreeg Egbert meer tijd en ruimte om te groeien. “Wat ik vanaf het begin mooi heb gevonden aan King is dat je alles kunt opbouwen,” vertelt hij. “Ik heb altijd alleen betaald voor de dingen die ik daadwerkelijk gebruikte. Tegelijkertijd biedt King wel ontzettend veel mogelijkheden. Daardoor kon ik bij elke stap die mijn onderneming nam, een optie erbij nemen.” Door de jaren heen bouwde Egbert zijn gebruik van Kingproducten stukje bij beetje op. “We hadden steeds meer functionaliteiten nodig en ons aantal gebruikers nam geleidelijk aan toe.” Dat Egbert en King samen een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt, kan niet worden ontkend: “Tegenwoordig nemen we alle producten van King af; en dat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo hebben we één licentie voor het voeren van meerdere administraties. Wij maken dankbaar gebruik van elke optie die King biedt!”

“Met King WMS is de boel eindelijk op orde”

Toen Egbert merkte dat er in het magazijn problemen speelden, besprak hij deze met een consultant van King. “De voorraad klopte regelmatig niet en daardoor werd er steeds misgegrepen. Daar moet je klanten dan over informeren en dat is erg frustrerend. Bovendien werden er verkeerde producten opgestuurd naar klanten. Omdat wij in heel Europa leveren, lopen de retourkosten al gauw op tot tientallen euro’s per bestelling.” De overstap naar King WMS was een investering die de moeite waard blijkt. “Nu gaat niets het magazijn uit zonder te zijn gescand. Zo gaat het veel beter.”

Daarnaast is het voor 12Tune ook gemakkelijker geworden om de afwezigheid van de magazijnexpert op te vangen. “Als een ander het even moet overnemen, hoeft deze niet uit zijn hoofd te leren waar alles ligt. King WMS helpt hem bij de route en leidt hem naar de juist locatie!”

“Bij King krijg ik passende oplossingen en word ik serieus genomen”

“Wat ons direct aansprak in King was het goede contact dat we met het bedrijf hadden. Onze contactpersoon heeft altijd met ons meegedacht over de vraag: wat heeft 12Tune nodig?” Egbert waardeert het ontzettend dat er bij King vooral vanuit de klantbehoefte wordt gedacht. “Er wordt keer op keer een praktische invulling voor onze wensen gezocht. Alles is gericht op wat King voor óns kan doen.” Ook vindt Egbert het zeer prettig dat King incidentele problemen uiterst serieus neemt en hier direct mee aan de slag gaat. “Dat is bij veel bedrijven anders. Toen wij ons toelegden op de synchronisatie van honderdduizenden producten naar de website, werd King een beetje traag. Daar zijn ze meteen aan gaan werken en er is snel een passende oplossing voor gevonden.” Dat King altijd met hem meedenkt, ervaart Egbert als een zeer positief punt. “King leeft zich in en vindt altijd een goede oplossing voor ons!”

Het systeem van King werkt ontzettend goed en het contact is altijd aangenaam

— Egbert