Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Terug in de geschiedenis

De geschiedenis van het familiebedrijf B&B Fabrics gaat ruim 100 jaar terug, tot het einde van de negentiende eeuw. De overgrootvader van de huidige eigenaar Floris Bertrums, reed met een bakfiets met lappen wol en katoen naar klanten op het platteland om deze aan de man te brengen. Of beter gezegd aan de vrouw, want de vrouw des huizes maakte in die tijd veel kleding zelf. Daarna was het grootvader Jan Bertrums die met passie voor textiel en een ondernemende geest de kost verdiende voor z’n gezin. De naam Bertrums is een bekende familie uit ’s-Hertogenbosch die gelinkt wordt aan de handel in textiel. Al vanaf de middeleeuwen is de textielnijverheid in vrijwel heel Noord-Brabant aanwezig. Toen de grootschalige textielindustrie ontstond, nam de groothandel de productie over.

Eigentijdse textielconverter

Floris Bertrums is inmiddels ruim vijftien jaar directeur van B&B Fabrics en is ervan overtuigd dat er nog steeds groeipotentie is door onder andere het verder optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Het bedrijf, met zo’n twintig medewerkers en twintig agenten, heeft zich ontwikkeld tot een eigentijdse textielconverter met toepassingen voor interieur- en decoratiestoffen. De collecties worden in de eigen designstudio ontworpen en vervolgens ontwikkeld door partners in de industrie. ‘’Wij bieden onze klanten een unieke collectie, omdat wij designs zelf ontwerpen en ontwikkelen. We kunnen leveren uit voorraad, waardoor er korte levertijden zijn. Onze collecties blijven meerdere jaren beschikbaar voor onze klanten. We bieden een kwalitatief goed product tegen een leuke prijs.’’

Met behulp van een eigentijdse webshop bedient het bedrijf ruim 2.500 retailers, producenten en servicebedrijven in binnen- en buitenland.

Samen met King klaar voor de toekomst

De samenwerking tussen B&B Fabrics en King bevindt zich in de implementatiefase. ‘’We zijn een aantal weken bezig met de implementatie van King. King is een toegankelijke partner, waardoor de samenwerking tot dusver soepel verloopt. Eerder werkten we met een ander ERP-programma, maar we misten de klik tussen ons en deze ERP-partner. Er was te weinig basis om in dit pakket te investeren en ERP dusdanig te ontwikkelen dat we daar als bedrijf alles uit zouden halen. Met King hadden we wel direct een klik. King Business Software is voor ons een zeer fijne partner, waarmee we ons bedrijf klaarmaken voor de toekomst.’’

‘’We willen graag gebruik maken van de voorraadadministratie en verkoopapps die beschikbaar zijn via King en haar partners. Hiermee denken we onze klanten van betere informatie te voorzien en kunnen we nog betere service verlenen. Onder de noemer ‘customer co-creation’ gaat B&B Fabrics de dialoog aan met de klant om samen nieuwe producten en designs te ontwikkelen.’’

Webshop

In samenwerking met Mach3Builders is de B&B Fabrics webshop gerealiseerd in het Mach3Shop platform. De integratie tussen de webshop en KING zorgt ervoor dat productinformatie, prijzen  en voorraden perfect worden uitgewisseld. De B&B Fabrics webshop is volledig responsive en werkt daardoor goed op alle devices waaronder smartphones en tablets. B&B Fabrics en Mach3Builders werken al meer dan 6 jaar samen.

BBFabrics-2019-website

De geschiedenis van het familiebedrijf B&B Fabrics gaat ruim 100 jaar terug, tot het einde van de negentiende eeuw. De overgrootvader van de huidige eigenaar Floris Bertrums, reed met een bakfiets met lappen wol en katoen naar klanten op het platteland om deze aan de man te brengen. Of beter gezegd aan de vrouw, want de vrouw des huizes maakte in die tijd veel kleding zelf.

Bezoek de website: www.bbfabrics.nl

‘We hebben de keuze gemaakt voor King, omdat King een fijne partner is die ons bedrijf klaar kan maken voor de toekomst.’

Floris Bertrums, B&B Fabrics