Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

“Een volledig pakket, naadloze integratie en een prettig contact: King biedt alles wat we wensen”

De oude situatie

Toen New Classic Toys jaren geleden begon met het gebruik van software, waren computers nog niet zo geavanceerd als tegenwoordig. Aanvankelijk werkte het bedrijf handmatig: facturen werden ingetikt in Word en moesten vervolgens in de administratie worden verwerkt. Dat proces kostte veel tijd en was zeer omslachtig. New Classic
Toys wilde hier verandering in aanbrengen en besloot in eerste instantie om zijn boekhouding te automatiseren.

De oplossing

King wist New Classic Toys binnen een mum van tijd te overtuigen van de voordelen van een samenwerking.
Aanvankelijk had New Classic Toys zijn twijfels over automatisering, omdat het handmatig verwerken van de administratie het bedrijf door de jaren heen een zekere grip op het geheel had gegeven. Maar al gauw bleek het narekenen van de gegevens die King produceerde, volstrekt onnodig. New Classic Toys zag dat menselijke fouten niet langer werden gemaakt. Zodoende konden ze heel veel tijd besparen. Er was onmiddellijk een enorme efficiëntieslag voelbaar in het bedrijf. Dat gaf New Classic Toys een groot vertrouwen in King.

De voordelen van King

  • Efficiënte bedrijfsvoering
  • Keuze uit verschillende pakketten
  • Ruime uitbreidingsopties
  • Soepel en aangenaam contact
  • Voldoet aan alle wensen

“We zijn met een bescheiden pakket begonnen, maar tegenwoordig gebruiken we eigenlijk vrijwel alles wat King te bieden heeft,” vertelt Harm Beishuizen, eigenaar en oprichter van New Classic Toys. “Wij zijn begonnen met King XL, toen de meest uitgebreide basisversie, met een behoorlijk aantal opties, en inmiddels werken we met King Handel met vijf gebruikers.” Van export tot belastingaangiftes: New Classic Toys regelt alles in King. “We proberen zoveel mogelijk informatie in King te integreren. Zo hebben we alle gegevens op één plek staan en kunnen we ze middels andere systemen exporteren wanneer dat nodig is. Voor ons is dat ideaal!”

NewClassicToy-2019-website

New Classic Toys is het bedrijf van Harm Beishuizen. Vijfentwintig jaar geleden startte Harm vanuit een garage met het importeren van schaakspellen. Inmiddels heeft New Classic Toys een eigen pand, een grote opslagplaats en klanten in Europa, Azië en Noord-Amerika. Het familiebedrijf ontwikkelt zoveel mogelijk houten speelgoed volgens eigen design; voornamelijk voor kinderen van nul tot zes jaar. Daarnaast heeft New Classic Toys ook een klein assortiment van constructiespeelgoed voor kinderen van zes tot zeven jaar. De filosofie van het bedrijf is helder: New Classic Toys vindt dat kinderen kwalitatief speelgoed verdienen. Geen dozen vol, want dan kunnen ze moeilijk kiezen, maar een selectie van speelgoed dat het écht waard is.

www.newclassictoys.nl

“King is gewoon een heel volledig programma”

Als import- en exportbedrijf vindt New Classic Toys het zeer prettig dat King kan worden gekoppeld aan Excel. “Vaak moeten we lijsten met artikelgegevens naar Excel exporteren. Dat is met King geen enkel probleem,” vertelt Harm. “Daarnaast zetten klanten hun orders nog met grote regelmaat in een Excelbestand. Dit kunnen wij op eenvoudige wijze inlezen in King. Dat bespaart ons ontzettend veel werk en tijd.”

Dat King heel veel functionaliteit biedt, is een groot pluspunt voor een veelzijdig bedrijf als New Classic Toys: “King is gewoon een heel volledig programma. Als firma die importeert en exporteert, kunnen wij er werkelijk alles in kwijt wat we wensen.”

“Je hoeft elke handeling maar één keer te verrichten”

De webshopkoppeling die King biedt, is bij New Classic Toys inmiddels uitgegroeid tot favoriet. “Het is heel prettig dat onze website samenwerkt met King. Daardoor is de voorraad op onze website altijd helemaal up-to-date,” vertelt Harm. “Bovendien staan alle orders die binnenkomen, na synchronisatie direct in King. Hierdoor houden wij niet alleen meer tijd over voor andere taken; onze klanten kunnen ook in één oogopslag zien of een artikel op voorraad is.” En dat is niet onopgemerkt gebleven onder de klanten van New Classic Toys; Harm ontvangt regelmatig complimenten over zijn prettige website die de mogelijkheid biedt om eenvoudig en “zonder gedoe” een bestelling te plaatsen.

“Weet je wat het is? Je boekhouding kun je met veel pakketten doen, maar met King heb je alles in één,” zegt Harm. “Bovendien hoef je de gegevens van elk artikel – zoals maat en foto – slechts één keer in te voeren. Daarna staat alles in King. Er is dus geen enkele handeling die je tweemaal moet verrichten.”

“Overstappen op andere software? Ik moet er niet aan denken”

New Classic Toys is erg blij met King: “Als we ergens niet uitkomen of tegen een probleem aanlopen, kunnen we de helpdesk in principe iedere dag bellen. Maar aangezien we steeds meer ervaring krijgen, hebben we eigenlijk steeds minder hulp nodig!” vertelt Harm. En in de weinige gevallen dat hij wél wat hulp kan gebruiken, neemt hij vaak direct contact op met zijn accountmanager bij King. “De samenwerking met hem is heel soepel en prettig. Als we problemen hebben, lost King deze altijd goed op.”

Zou Harm King aanbevelen aan andere organisaties? “Jazeker! Hoewel een voorkeur voor een pakket natuurlijk wel heel persoonlijk is. Maar ik denk dat er weinig pakketten zijn die de volledigheid van King bieden en aan al je eisen kunnen voldoen. Laat ik het zo zeggen: ík moet er niet aan denken dat ik moet overstappen op andere software!”

Dat King zoveel verschillende opties biedt, maakt alles stukken eenvoudiger voor ons.
En we kunnen altijd bij King terecht!

— Harm Beishuizen