Op dit moment hebben wij last van een storing in onze telefooncentrale. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

Wat is UBL?

Universal Business Language (UBL) is een standaard voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het uitwisselen van digitale facturen of bestelbonnen. Zowel de Nederlandse als de Belgische overheid heeft gekozen voor UBL 2.0 als standaard XML-formaat voor e-facturatie.
Door het gebruik van UBL wordt het mogelijk om facturen digitaal te versturen, in te lezen en volledig automatisch te verwerken, zonder menselijk handelen. Met UBL is 100% factuurherkenning mogelijk.

Voordelen van digitale facturen en UBL

Kostenbesparing
Door het invoeren van UBL-facturen kan een kostenbesparing tot 70% gerealiseerd worden, blijkt uit diverse onderzoeken. Dat scheelt euro’s per factuur!

Tijdbesparing
UBL-facturen worden direct in de boekhouding verwerkt. Handmatig boeken van de inkoopfacturen hoeft niet meer.

Minder kans op fouten

Bij UBL-facturen is duidelijk welke factuurinformatie wordt aangeleverd, waardoor automatisch verwerken mogelijk is en fouten worden voorkomen.

Altijd een actuele boekhouding

Doordat facturen direct automatisch in de boekhouding worden verwerkt, is uw administratie altijd actueel.

Accountant of boekhouder

Door met UBL-facturen te gaan werken kunnen accountants en boekhouders zich onderscheiden en hun diensten nog beter afstemmen op de vraag van hun klant.

Consultancy
Het is een hele stap om met UBL-facturen te beginnen, daarom staan onze consultants klaar om u te ondersteunen bij de inrichting.

Voor wie?
Iedere organisatie die met facturen te maken heeft, of dit nu in grote of kleine aantallen is, kunnen efficiënter werken via UBL-facturen.

Download ‘Voordelen van digitale facturen en UBL’
Download hier het leaflet over de Voordelen van digitale facturen en UBL (pdf).

Interesse?

Wilt u meer weten over UBL of de optie aanschaffen? Neem dan contact op met uw King-dealer of vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.